SANCŢIUNI împotriva Rusiei, aprobate de Senatul american ca ripostă faţă de interferenţele Moscovei în alegerile din SUA/ Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american

Senatul american a aprobat sancţiuni împotriva Rusiei ca ripostă faţă de interferenţele Moscovei în alegerile din Statele Unite din 2016, îngreunând posibilitatea ridicării măsurilor punitive din partea Casei Albe, informează The Financial Times.

3285 afișări
Imaginea articolului SANCŢIUNI împotriva Rusiei, aprobate de Senatul american ca ripostă faţă de interferenţele Moscovei în alegerile din SUA/ Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american

SANCŢIUNI împotriva Rusiei, aprobate de Senatul american ca ripostă faţă de interferenţele Moscovei în alegerile din SUA/ Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american

Transmiţând un semnal Casei Albe şi Kremlinului, Senatul a votat cu 97 de voturi în favoarea susţinerii sancţinilor impuse statului rus.

”Vreme de prea mult timp, mesajul către Vladimir Putin a fost că Rusia îşi poate invada vecinii, poate ameninţa aliaţii SUA, intensifica atacurile sale cibernetice şi poate interveni în alegerile străine având parte de foarte puţine repercursiuni”, a declarat John McCain, lider republican al statului Arizona.

Sancţiunile votate de Senatul SUA vor trebui mai departe aprobate de Casa Reprezentanţilor.

Liderii republicani şi democraţi au fost consternaţi de refuzul preşedintelui american de a lua măsuri faţă de Rusia ca răspuns în faţa atacurilor cibernetice, Kremlinul negând că ar fi avut vreo legătură cu acestea.

La începutul acestui an, Donad Trump a declarat că ar putea ridica sancţiunile impuse Rusiei de către SUA, în cazul în care Moscova va susţine obiectivele noii Administraţii de la Casa Albă.

Hackeri ruşi ar fi accesat sistemul de votare din aproape fiecare stat american

Un atac cibernetic rus asupra sistemului electoral din SUA ar fi afectat aproape 40 de state americane în timpul alegerilor din 2016, potrivit unor surse, citate de The Independent.

Atacul cibernetic, ce ar fi vizat programe de software folosite de angajaţii secţiilor de votare, a afectat 39 de state din SUA.

Cifrele, în cazul în care ar fi corecte, acesta ar reprezenta un atac mult mai mare decât cel raportat anterior.

Publicaţia online The Intercept a publicat un document secret al Agenţiei Naţionale de Securitate în care era detaliată lansarea unei campanii ruse după modelul practicii ”spear-phishing”, adică obţinerea în mod fraudulos a unor informaţii sensibile. Campania viza administraţii americane locale înaintea alegerilor din SUA. Conform documentului, hackerii ruşi au accesat cel puţin un furnizor de softuri pentru vot.

Conform agenţiei de ştiri Bloomberg, hackerii au accesat zeci de baze de date ale voturilor şi cel puţin o bază de date a finanţării campaniei.

Potrivit presei internaţionale, atacul a fost atât de grav încât oficialii Administraţiei Barack Obama au trebuit să se folosească de ”telefonul roşu” pentru a se ”plânge” în mod direct Guvernului rus.

Administraţia Obama se temea că hackerii vor şterge listele electorale sau vor face modificări în procesul de votare pentru a submina încrederea în alegerile americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici