Şase morţi şi 20 de răniţi într-o explozie, la Ankara

O puternică explozie, de origine accidentală, care a avut loc joi, într-un atelier dintr-un cartier industrial în Ankara, s-a soldat cu şase morţi şi aproximativ 20 de răniţi, a anunţat ministrul de Interne Besir Atalay.

31 afișări
Imaginea articolului Şase morţi şi 20 de răniţi într-o explozie, la Ankara

Şase morţi şi 20 de răniţi într-o explozie, la Ankara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ precedent anunţa trei morţi.

"Numărăm şase morţi", a subliniat ministrul pentru agenţia Anatolia.

Două etaje ale clădirii care adăposteşte uzina, într-un cartier industrial şi comercial din capitala turcă, s-au prăbuşit în urma exploziei, provocată probabil de o scurgere de gaz sau de o butelie de oxigen, potrivit autorităţilor.

Autorităţile judiciare nu s-au pronunţat.

Potrivit oficialilor locali, mai mulţi muncitori ar fi în continuare blocaţi sub dărâmături. Mai multe echipe de salvare însoţite de câini caută în frig eventuali supravieţuitori, chiar şi după ce s-a înserat, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune turce.

Deflagraţia s-a produs într-un atelier vast, situat într-o clădire de patru etaje în care se fabrică generatoare şi utilaje de foraj. Aproximativ 100 de muncitori lucrau în atelier, potrivit guvernatorului Ankarei, Alaaddin Yüksel.

Conform imaginilor difuzate de NTV, numeroase ambulanţe, sosite la locul exploziei, transportau răniţi la spital, în timp ce alte persoane, aflate în stare de şoc, primeau primele îngrijiri pe loc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici