Şase persoane, reţinute în Italia în ancheta privind vânzarea unui copil român cu 30.000 de euro

Şase persoane, inclusiv doi români, au fost reţinute în Italia într-un caz de vânzare-cumpărare a unui copil român pentru suma de 30.000 de euro, familia care urma să cumpere copilul locuind în Elveţia, informează presa italiană şi elveţiană.

207 afișări
Imaginea articolului Şase persoane, reţinute în Italia în ancheta privind vânzarea unui copil român cu 30.000 de euro

Şase persoane, reţinute în Italia în ancheta privind vânzarea unui copil român cu 30.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit agenţiei ANSA, doi italieni - soţ şi soţie - au înregistrat în anul 2008, în provincia siciliană Messina, un bebeluş care de fapt era inexistent.

Între timp, au luat legătura cu o grupare mafiotă care a cumpărat copilul unui cuplu de români. Copilul, care acum are opt ani, a fost vândut pentru suma de 30.000 de euro familiei de italieni.

Carabinierii italieni au descoperit tranzacţia pe 17 ianuarie 2015, iar ancheta a condus joi la reţinerea a cel puţin şase persoane - cei doi italieni care au vrut să cumpere copilul, mama copilului şi fratele major al acestuia, precum şi doi intermediari italieni.

Nu este clar unde au fost reţinuţi cei doi cetăţeni români.

Familia de italieni care a încercat să cumpere copilul locuieşte în sudul Elveţiei, potrivit site-ului Ticinonline.it.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici