Scretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va efectua o vizită oficială la Moscova, în perioada 11-12 aprilie

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va efectua o vizită oficială la Moscova în perioada 11-12 aprilie, fiind prima deplasare a unui înalt responsabil al Administraţiei Donald Trump, anunţă Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

283 afișări
Imaginea articolului Scretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va efectua o vizită oficială la Moscova, în perioada 11-12 aprilie

Scretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va efectua o vizită oficială la Moscova, în perioada 11-12 aprilie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Rex Tillerson se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, iar discuţiile vor viza securitatea internaţională, inclusiv lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic şi conflictele din Siria şi Ucraina.

"Apreciem obiectivul anunţat al noii conduceri a SUA de a schimba în bine situaţia la nivel mondial, dar credem că ar trebui să aşteptăm acţiunile propriu-zise. Sperăm că vizita noului secretar de Stat american va ajuta la sporirea înţelegerii reciproce", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe rus.

Rusia vrea ca SUA să renunţe la sancţiunile economice impuse în urma crizei din Ucraina şi să facă front comun în privinţa situaţiei din Siria.

Departamentul de Stat american a confirmat vizita şi a precizat că Rex Tillerson va discuta "despre situaţia din Ucraina, despre eforturile antiteroriste, în primul rând lupta împotriva grupării Stat Islamic, despre relaţiile bilaterale, precum şi despre ultimele evoluţii din Coreea de Nord şi Siria".

Relaţiile bilaterale SUA-Rusia rămân un subiect sensibil pentru noua Administraţie Trump, în condiţiile în care agenţiile de aplicare a legii şi parlamentarii americani cercetează posibile legături între campania electorală a lui Donald Trump şi regimul de la Kremlin.

Sub preşedinţia lui Barack Obama, comunicarea dintre Moscova şi Washington a ajuns la nivelul cel mai scăzut de la sfârşitul Războiului Rece, după ce Rusia a anexat provincia ucraineană Crimeea în 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici