Şeful NATO avertisment pentru Kosovo

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a cerut duminică ca Kosovo să reducă tensiunile cu Serbia, la două zile după ciocnirile dintre poliţia kosovară şi protestatarii de etnie sârbă.

4745 afișări
Imaginea articolului Şeful NATO avertisment pentru Kosovo

Şeful NATO avertisment pentru Kosovo

Stoltenberg, secretarul general al alianţei militare, a declarat că a vorbit cu şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, despre Kosovo şi că Pristina şi Belgradul trebuie să se angajeze în dialogul condus de UE, relatează Reuters.

"Pristina trebuie să de-escaladeze & nu să ia măsuri unilaterale, destabilizatoare", a declarat Stoltenberg într-un tweet.

Sârbii, care formează majoritatea populaţiei din regiunea nordică a Kosovo, nu acceptă declaraţia de independenţă faţă de Serbia din 2008 şi încă văd Belgradul ca fiind capitala lor.

Sârbii au refuzat să participe la alegerile locale din aprilie, iar candidaţii albanezi au câştigat toate cele patru municipalităţi cu o prezenţă la vot de 3,5%.

Sârbii locali, susţinuţi de Belgrad, au declarat că nu vor accepta primarii şi că aceştia nu îi reprezintă.

Vineri, trei din cei patru primari au fost escortaţi în birourile lor de către poliţie, care a fost lovită cu pietre şi a răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe protestatari.

O declaraţie comună a ambasadelor Statelor Unite, Italiei, Franţei, Germaniei, Franţei şi Marii Britanii, cunoscute sub numele de grupul Quint, şi a biroului UE din Pristina a avertizat Kosovo împotriva oricăror alte măsuri pentru a forţa accesul primarilor în birouri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici