Serbia îşi retrage personalul diplomatic din cadrul ambasadei sale din Macedonia

Întregul personal diplomatic al ambasadei Serbiei în Macedonia a fost retras pentru consultaţii de urgenţă la Belgrad, informează site-ul Russia Today.

2388 afișări
Imaginea articolului Serbia îşi retrage personalul diplomatic din cadrul ambasadei sale din Macedonia

Serbia îşi retrage personalul diplomatic din cadrul ambasadei sale din Macedonia

Ministerul de Externe al Macedoniei a transmis ”că nu cunoaşte motivul acestei decizii”.

Relaţiile dintre cele două state au devenit tensionate de când premierul macedonean, Zoran Zaev, a format coaliţia sa guvernamentală în acestă primăvară, la aproape şase luni după alegerile parlamentare.

Serbia şi-a reiterat susţinerea faţă de fostul premier macedonean, conservatorul Nikola Gruevski.

Deşi partidul acestuia, VMRO-DPMNE, s-a clasat pe primul loc în cadrul alegerilor parlamentare, acesta nu a obţinut majoritatea guvernamentală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici