Serghei Lavrov s-a întâlnit cu ministrul chinez de Externe, cu ocazia reuniunii G20 din Indonezia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a întâlnit joi, în Bali, Indonezia, cu omologul său din China, Wang Yi, pentru a discuta despre invazia militară rusă în Ucraina şi despre impactul sancţiunilor, înaintea reuniunii ministeriale a Grupului naţiunilor puternic dezvoltate şi emergente (G20).

1704 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov s-a întâlnit cu ministrul chinez de Externe, cu ocazia reuniunii G20 din Indonezia

Sursa foto: AP

"Serghei Lavrov l-a informat pe ministrul chinez de Externe despre implementarea principalelor misiuni ale operaţiunii militare speciale" în Ucraina. "Ambele părţi au evidenţiat caracterul inacceptabil al sancţiunilor unilaterale adoptate prin evitarea sistemului Naţiunilor Unite", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de Agenţia France-Presse şi de postul France24.

Serghei Lavrov şi Wang Yi "au evidenţiat necesitatea menţinerii şi dezvoltării Grupului G20", o organizaţie din care fac parte naţiunile dezvoltate şi emergente, a subliniat Ministerul de Externe de la Moscova.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a sosit joi după-amiază în Bali şi va avea sâmbătă propria întâlnire bilaterală cu ministrul chinez de Externe. Blinken va evita o întrevedere directă cu Serghei Lavrov, deşi probabil vor avea primul schimb dur de replici la o reuniune internaţională de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Reuniunea miniştrilor de Externe din Grupul G20 va fi dominată de războiul din Ucraina şi de consecinţele economice, comerciale şi energetice ale conflictului. Din Grupul G20 fac parte atât naţiuni occidentale care condamnă vehement invazia militară rusă în Ucraina şi au impus sancţiuni, cât şi ţări precum China, Indonezia, India şi Africa de Sud, care nu au reacţionat la conflictul declanşat de Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici