Sistem de aprovizionare cu apă de 700.000 de euro finanţat de MAE român, inaugurat în Republica Moldova

Un sistem de aprovizionare cu apă în valoare de 700.000 de euro finanţat integral de MAE român, prin bugetul alocat asistenţei pentru dezvoltare, a fost inaugurat joi în comuna Roşu din raionul Cahul, în Republica Moldova, în prezenţa secretarului de stat Bogdan Aurescu.

238 afișări
Imaginea articolului Sistem de aprovizionare cu apă de 700.000 de euro finanţat de MAE român, inaugurat în Republica Moldova

Sistem de aprovizionare cu apă de 700.000 de euro finanţat de MAE român, inaugurat în Republica Moldova (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Proiectul de modernizare şi extindere a sistemului de aprovizionare cu apă din comuna Roşu a inclus şi realizarea reţelei de canalizare din localitate, de care beneficiază 800 de gospodării (3.000 de locuitori), precum şi instituţiile de învăţământ, societăţile comerciale şi autorităţile publice locale, informează un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

"Acest proiect, care va contribui vizibil, începând de azi, la îmbunătăţirea traiului zilnic al locuitorilor comunei Roşu, nu este decât un exemplu al sprijinului concret şi constant pe care România, în acest caz prin Ministerul Afacerilor Externe, îl acordă cetăţenilor R. Moldova, creşterii nivelului de trai la standard european. Tot mai multe proiecte concrete se desfăşoară între cele două maluri ale Prutului, fie că vorbim de construcţia liniilor electrice şi a conductelor de gaz, de burse, de asistenţa medicală de urgenţă sau de contactele interumane. Toate sunt menite să lege tot mai strâns R. Moldova la spaţiul european, la valorile şi standardele acestuia", a declarat Bogdan Aurescu.

Oficialul român a avut joi, la Chişinău, consultări cu Andrei Popov, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene din ţara vecină, în cadrul reuniunii fiind acordată "o atenţie specială proiectelor de interconectare a sistemelor energetice din România şi R. Moldova".

Cei doi oficiali au analizat şi evoluţiile înregistrate în negocierile R.Moldova cu Comisia Europeană privind Acordul de Asociere la UE şi Acordul privind Crearea Zonei de Comerţ Liber Cuprinzător şi Aprofundat cu UE, precum şi pentru liberalizarea regimului de vize.

Totodată, Aurescu şi Popov au discutat şi despre dosarul transnistrean, în programul vizitei secretarului de stat român fiind şi o întrevedere cu Eugen Carpov, viceprim-ministru al Republicii Moldova, subiectul discuţiei cu acesta fiind de asemenea "analizarea ultimelor evoluţii şi perspectivelor dosarului transnistrean", precizează MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici