SITUAŢIE DE URGENŢĂ în Ungaria din cauza riscului de inundaţii

Premierul ungar Viktor Orban a decretat situaţie de urgenţă din cauza nivelului ridicat al apelor Dunării, aceasta urmând să intre în vigoare marţi, la prânz.

2068 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIE DE URGENŢĂ în Ungaria din cauza riscului de inundaţii

SITUAŢIE DE URGENŢĂ în Ungaria din cauza riscului de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit datelor primite din Austria, niveluri record sunt aşteptate pe Dunăre începând de miercuri, a declarat premierul în cadrul unei conferinţe de presă, după o întâlnire cu comisia guvernamentală care coodonează efoturile de protecţie de inundaţii.

Situaţia continuă să se înrăutăţească, urmând să atingă apogeul la sfârşitul săptămânii, a declarat el, adăugând că "există şanse realiste să se menţină fluviul în matcă".

El a declarat că fondurile pentru inundaţii sunt disponibile şi că 8.000 de militari, 8.000 de membri ai personalului specializat în situaţii de urgenţă, 1.400 de experţi în managementul apelor şi 3.600 de poliţişti sunt gata să participe la operaţiuni.

Premierul le-a cerut locuitorilor să coopereze cu autorităţile şi voluntarilor să participe la acţiunile de prevenire a inundaţiilor. El a sugerat că persoanele care locuiesc în zonele aflate în pericol de inundaţii ar putea fi evacuate, dar şi-a exprimat speranţa că acest lucru nu se va întâmpla.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici