Situaţie inedită într-o ţară din America de Sud. Un fost fotbalist este al treilea candidat la preşedinţie testat pozitiv cu Covid-19

  • Fostul fotbalist George Forsyth (38 ani) a devenit al treilea candidat la alegerile prezidenţiale din Peru care a ieşit pozitiv pentru Covid-19.
  • George Forsyth a suspendat imediat întâlnirile publice pe care trebuia să le ţină în ultima săptămână a campaniei, înainte de alegeri.
  • Peru se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus.
324 afișări
Imaginea articolului Situaţie inedită într-o ţară din America de Sud. Un fost fotbalist este al treilea candidat la preşedinţie testat pozitiv cu Covid-19

Foto: Profimedia

Fostul fotbalist George Forsyth (38 ani) a devenit al treilea candidat la alegerile prezidenţiale din Peru care a ieşit pozitiv pentru Covid-19 duminică, 4 aprilie, cu o săptămână înainte de scrutin, notează Le Figaro.
 
"A ieşit pozitiv la un test antigen după ce a prezentat simptome în timpul unui turneu în nordul ţării," a declarat colega sa de partid, Patricia Arevalo, candidată la funcţia de vicepreşedinte al ţării.
 
George Forsyth a suspendat imediat întâlnirile publice pe care trebuia să le ţină în ultima săptămână a campaniei, înainte de alegerile prezidenţiale, care vor avea loc duminica viitoare, 11 aprilie. Candidat al coaliţiei de centru-dreapta, Victoria Nacional, George Forsyth ocupă locul patru în sondajele de vot, dintr-un total de 18 candidaţi, dintre care niciunul nu depăşeşte 10%.
 
El este al treilea candidat care s-a infectat cu virusul Covid-19 în timpul campaniei electorale, după Julio Guzman şi Ciro Galvez, avocat şi compozitor. Candidatul de centru-dreapta Yonhy Lescano conduce sondajele cu 10%, urmat de candidatul de stânga Veronika Mendoza (9%) şi de candidatul de dreapta Hernando de Soto (9%). George Forsyth are 8% şi se află pe locul patru, la egalitat cu Keiko Fujimori, fiica fostului preşedinte peruvian Alberto Fujimori.
 
Peru se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus. În acest context, peste 1,5 milioane de peruani au fost infectaţi şi peste 52.000 au murit, potrivit cifrelor oficiale. Sâmbătă au fost 294 de morţi, un număr record într-o singură zi, dar autorităţile exclud amânarea alegerilor prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici