VIDEO 18+   "Şoigu! Gherasimov! Unde dracu este muniţia? Uitaţi-vă la ei, ticăloşilor". Fostul "bucătar" al lui Putin înjură guvernul de la Moscova în timp ce se filmează lângă un morman de cadavre. „Au venit aici ca voluntari şi mor, ca voi să staţi ca pisicile grase la căldurică în birourile voastre de lux"

  • Evgheni Prigojin îi înjură pe pe ministrul apărării şi şeful forţelor armate.
  • El dă vina pe Moscova pentru cei zeci de mii de ruşi care au pierit la Bahmut fiindcă nu au fost aprovizionaţi corespunzător cu muniţie şi arme.
  • Fostul bucătar al lui Putin a transmis că-şi va retrage trupele de mercenari de la Bahmut pe 10 mai 2023.
  • Bahmut este locul celei mai sângeroase bătălii urbane din epoca contemporană de la Basra (1987) încoace, având un bilanţ echivalent cu cel al bătăliei de la Odesa din 1941.
  • Bătălia de la Bahmut a debutat din august 2022 şi durează până în prezent, unde ucrainenii opun rezistenţă invadatorilor ruşi, cât şi mercenarilor lui Prigojin care sunt slab echipaţi.
  • Se estimează că au fost ucişi peste 100,000 de militari ruşi şi ucraineni+ 4,000 de civili ucraineni
3161 afișări
Imaginea articolului "Şoigu! Gherasimov! Unde dracu este muniţia? Uitaţi-vă la ei, ticăloşilor". Fostul "bucătar" al lui Putin înjură guvernul de la Moscova în timp ce se filmează lângă un morman de cadavre. „Au venit aici ca voluntari şi mor, ca voi să staţi ca pisicile grase la căldurică în birourile voastre de lux"

.

Şeful Wagner este furios pe generalii Rusiei şi ameninţă cu retragerea lui Bakhmut.

Într-o transmisiune video,  Evgheni Prigojin îi înjură pe ministrul apărării şi şeful forţelor armate, chiar în timp ce stă pe pe un câmp plin de cadavre, pe întuneric.

Prigojin a înregistrat un videoclip plin de insulte în care îi învinuieşte personal pe şefii de top ai apărării din Rusia pentru pierderile suferite de luptătorii ruşi în Ucraina, scrie The Guardian

Într-un mesaj separat, Prigojin a mai spus că trupele lui Wagner vor părăsi săptămâna viitoare oraşul ucrainean Bahmut din estul Ucrainei.

„Aceştia sunt băieţii Wagner care au murit astăzi. Sângele lor este încă proaspăt. Au venit aici ca voluntari şi mor, ca voi să staţi ca pisicile grase la căldurică în birourile voastre de lux””, spune Prigojin în timp ce îşi jeleşte mercenarii. 

„La dracu. Sunt fii şi taţi. Şi nenorociţii care nu ne-au livrat muniţie vor fi la dracu în iad. Maţele lor de bulangii le vor fi mâncate. Avem penurie de muniţie. 70%". 

Prigojin continuă să ţipe: „Şoigu, Gerasimov, unde dracu este muniţia? Nenorocitule, tu stai acolo în cluburile tale scumpe. Toţi copiii tăi îşi înregistrează videoclipuri pe YouTube”, spune Prigozhin, referindu-se la ginerele lui Shoigu, Alexey Stolyarov, un blogger de fitness popular.

„Retrag unităţile Wagner din Bakhmut pentru că, în absenţa muniţiei, sunt sortite să piară fără sens”, spune Prigojin într-un mesaj video adresat lui Putin şi ministerului apărării.

Prigojin s-a certat anterior cu conducerea Rusiei din cauza tacticilor militare, acuzând liderii militari ai ţării de „înaltă trădare” pentru că nu a furnizat muniţie grupului său de mercenari recrutaţi din închisorile ruse. 

Potrivit estimărilor presei europene, între 20.000 şi 30.000 de militari şi mercenari ruşi din grupul Wagner au fost ucişi la Bahmut.

Presa americană estimează că ar fi  20,000 de morţi, în timp ce presa ucraineană estimează că au pierit 45,000 de militari ruşi. 

Forţele ucrainene ar fi pierdut în jur de 15,000 - 20,000, transmite presa rusă. 

CNN susţine că la bătălia pentru Bahmut, care a debutat în august 2022, au participat peste 60,000 de militari ruşi, iar din tabăra ucraineană au luptat între 30,000 (Financial Times) şi 80,000 (potrivit Wagner) de militari ucraineni. 

În total, la Bahmut au murit sau au fost ucişi peste 100,000 de militari, plus 4,000 de civili, fiind considerată cea mai sângeroasă bătălie din Europa postbelică de la al Doilea Război Mondial încoace. 

Bilanţul morţilot este echivalent cu cel al bătăliei de la Odesa din 1941, în timp ce la Stalingrad, Leningrad şi Berlin s-au înregistrat milioane de victime. 

Pe plan global, ultima bătălie urbană care a generat un asemenea bilanţ înfricoşător a fost bătălia de la Basra din 1987, în timpul războiului dintre Iran şi Irak, unde au rezultat 85,000 de morţi. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici