Statele Unite consideră "îngrijorătoare" relaţia dintre Viktor Orban şi Vladimir Putin

Ambasadorul Statelor Unite în Ungaria, David Pressman, a declarat vineri că Washingtonul este "îngrijorat de relaţia Ungariei cu Rusia", adăugând că găseşte "îngrijorătoare" recenta decizie a premierului Viktor Orbán de a se întâlni cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit Reuters.

2139 afișări
Imaginea articolului Statele Unite consideră "îngrijorătoare" relaţia dintre Viktor Orban şi Vladimir Putin

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Miercuri, Pressman i-a reproşat lui Orbán pe X (fostă Twitter) că "a ales să stea alături de un om ale cărui forţe sunt responsabile de crime împotriva umanităţii în Ucraina, şi singur printre aliaţii noştri".

Cu o zi înainte, Orbán a fost văzut dând mâna cu Putin în marja unui forum de două zile care a marcat cea de-a zecea aniversare a Iniţiativei Belt and Road a Chinei.

De când Rusia a invadat Ucraina anul trecut, Orbán a fost criticat pentru că s-a opus iniţiativelor UE menite să ajute Kievul împotriva Moscovei. Guvernul său întreţine relaţii mai strânse cu Rusia decât alte ţări membre şi este considerat că promovează unele dintre obiectivele Moscovei, inclusiv contracararea expansiunii NATO.

Ucraina a acuzat Ungaria că finanţează crimele de război ale Rusiei prin intermediul unor acorduri energetice, Kievul avertizând că "o serie de noi acorduri care stimulează legăturile energetice ale Ungariei cu Rusia nu vor face decât să prelungească războiul din Ucraina".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici