Statele Unite emit sancţiuni care vizează programul nord-coreean de arme de distrugere în masă

Statele Unite au impus sancţiuni împotriva a două bănci ruseşti, a unei companii nord-coreene şi a unei persoane pe care le acuză că susţin programul nord-coreean de arme de distrugere în masă, sporind presiunea asupra Pyongyangului din cauza noilor lansări de rachete balistice, scrie Reuters.

1197 afișări
Imaginea articolului Statele Unite emit sancţiuni care vizează programul nord-coreean de arme de distrugere în masă

Cea mai recentă măsură americană a venit la o zi după ce China şi Rusia s-au opus prin veto unei iniţiative conduse de SUA de a impune mai multe sancţiuni ONU asupra Coreei de Nord din cauza lansărilor sale de rachete balistice, divizând Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată de când a început să pedepsească Pyongyangul în 2006.

Vetourile au venit în ciuda a ceea ce Statele Unite spun că a fost un al şaselea test cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) efectuat de Coreea de Nord în acest an şi a semnelor că Pyongyang se pregăteşte să efectueze primul său test nuclear din 2017.

Într-o declaraţie, Departamentul Trezoreriei SUA a precizat că a vizat Air Koryo Trading Corp, precum şi instituţiile financiare ruseşti Far Eastern Bank şi Bank Sputnik pentru că au contribuit la achiziţii şi la generarea de venituri pentru organizaţiile nord-coreene.

China a îndemnat Statele Unite să ia măsuri - inclusiv să ridice unele sancţiuni unilaterale - pentru a convinge Pyongyangul să reia discuţiile, blocate din 2019, după trei summituri eşuate între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american de atunci, Donald Trump. Statele Unite au declarat că Pyongyangul nu ar trebui să fie recompensat.

La sfârşitul zilei de vineri, înalţii diplomaţi din Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite au emis o declaraţie comună în care au afirmat că Coreea de Nord a "crescut semnificativ ritmul şi amploarea lansărilor de rachete balistice din septembrie 2021".

În declaraţie, secretarul de stat american Antony Blinken, ministrul sud-coreean de externe Park Jin şi ministrul japonez de externe Yoshimasa Hayashi au îndemnat Pyongyang să "revină la negocieri".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici