Statele Unite şi Marea Britanie trimit trupe suplimentare la Kabul, pentru operaţiunile de evacuare

  • Statele Unite trimit încă 1.000 de militari la Kabul, pentru operaţiunile de evacuare
  • Şi Marea Britanie anunţă trimiterea a încă 200 de militari în Afganistan
2892 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Marea Britanie trimit trupe suplimentare la Kabul, pentru operaţiunile de evacuare

Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat, luni seară, suplimentarea efectivelor militare din capitala Afganistanului, Kabul, pentru accelerarea operaţiunilor de evacuare, în contextul ofensivei insurgenţilor talibani.

Departamentul american al Apărării a anunţat trimiterea a încă 1.000 de militari în Afganistan. Aproximativ 3.000 de militari americani vor fi mobilizaţi în zona Aeroportului din Kabul, iar alţi 3.500 la obiective din capitala Afganistanului.

De asemenea, Guvernul Marii Britanii trimite încă 200 de militari în Kabul. Numărul total al militarilor britanici la ajunge la 900.

Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa şi alte ţări occidentale depun eforturi pentru evacuarea cetăţenilor şi colaboratorilor din Afganistan.

Cel puţin şapte persoane au murit luni în violenţe produse pe Aeroportul din Kabul, unde mii de oameni încearcă să părăsească Afganistanul. Armata americană a anunţat că doi militanţi înarmaţi au fost împuşcaţi mortal la aeroport.

Statele Unite vor evacua aproximativ 3.500 de funcţionari diplomatici din Afganistan, în contextul în care insurgenţii talibani au ocupat numeroase oraşe şi s-au instalat inclusiv în zone din Kabul. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul. În plus, Statele Unite şi alte ţări occidentale intenţionează să evacueze sute de interpreţi afgani care au ajutat forţele internaţionale în cei 20 de ani de conflict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici