Staţie de metrou din Paris, redenumită „Elisabeta a II-a" chiar în ziua funeraliilor reginei

O staţie de metrou din Paris a fost redenumită „Elisabeta a II-a" în ziua funeraliilor reginei, potrivit CNN.

368 afișări
Imaginea articolului Staţie de metrou din Paris, redenumită „Elisabeta a II-a" chiar în ziua funeraliilor reginei

Sursa foto: Twitter RATP Group

Reţeaua de transport parizian RATP a anunţat că a schimbat numele unei staţii de metrou pentru a o onora pe regina Elisabeta a II-a în ziua funeraliilor sale.

Staţia de metrou George V, de pe linia 1 de sub Champs-Élysées, a fost redenumită în cinstea reginei doar luni, în ziua funeraliilor.

„Grupul RATP aduce un omagiu reginei Angliei redenumind staţia George V în numele Elisabetei a II-a pentru această zi. Schimbarea este temporară şi schimbăm doar una din cele două plăci pentru a nu crea probleme sau necazuri călătorilor noştri", a anunţat compania, luni, pe Twitter.

Staţia a fost numită George V după bunicul reginei decedate, regele George V. Regina „a iubit Franţa, care a iubit-o la rândul ei", mai scrie în comunicatul companiei.

Regina Elisabeta a II-a deţine recordul pentru cele mai multe vizite la Palatul Élysée ale unui suveran străin. Cu diferite ocazii, inclusiv cele şase vizite de stat pe care le-a efectuat în Franţa, regina s-a întâlnit cu toţi cei opt preşedinţi ai celei de-a cincea Republici franceze, înfiinţată în 1959.

Regina vorbea fluent franceza şi a ţinut mai multe discursuri publice în limba franceză în timpul vizitelor în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici