Steve Bannon demisionează din funcţia de director general al publicaţiei Breitbart News

Steve Bannon, fost consilier prezidenţial pentru Strategii Politice, a demisionat, marţi, din funcţia de director al publicaţiei Breitbart News, în urma disputei cu Casa Albă, generată de aczaţiile aduse la adresa preşedintelui Donald Trump şi a fiului acestuia, relatează cotidianul The Guardian.

298 afișări
Imaginea articolului Steve Bannon demisionează din funcţia de director general al publicaţiei Breitbart News

Steve Bannon demisionează din funcţia de director general al publicaţiei Breitbart News

Criticile lui Bannon la adresa lui preşedintelui au fost publicate în noua carte a lui Michael Wolff, "Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump", ceea ce a dus la declanşarea unei dispute cu Administraţia de la Washington.

Acesta l-a acuzat pe Donald Trump Jr, fiul preşedintelui, că întrevederile cu oficialii ruşi reprezintă "un act de trădare".

Într-o declaraţie făcută săptămâna trecută, Donald Trump a afirmat că: "Steve Bannon nu are nimic de a face cu mine, sau cu preşedinţia mea. Când a fost concediat nu şi-a pierdut doar funcţia, ci şi minţile".

Charles Harder, avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat joi că va încerca să obţină o decizie judiciară de blocare a publicării cărţii "Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump", însă nu a avut succes.

Secretarul Presei de la Casa Albă, Sarah Sanders, a sugerat publicaţiei de dreapta Breitbart News că ar trebui să ia în considerare înlăturarea lui Steve Bannon.

Marţi, pe site-ul Breitbart.com, a fost publicat un anunţ în care era menţionat fapul că Bannon a părăsit conducerea site-ului Breitbart News, pe care acesta o deţinea încă din anul 2012.

"Sunt mândru de ce a reuşit echipa Breitbart să realizeze într-o perioadă atât de scurtă construind o nouă platformă la nivel mondial", a declarat Steve Bannon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici