Departamentul de Stat: SUA ar putea decide vineri dacă va renunţa la sancţiunile impuse Iranului

Departamentul de Stat al SUA a anunţat, marţi, că Administraţia Donald Trump ar putea decide vineri dacă va renunţat la impunerea unor noi penalităţi asupra Iranului, aşa cum este prevăzut în Acordul Nuclear semnat în 2015, relatează site-ul Ynetnews.com.

226 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat: SUA ar putea decide vineri dacă va renunţa la sancţiunile impuse Iranului

Departamentul de Stat: SUA ar putea decide vineri dacă va renunţa la sancţiunile impuse Iranului

Preşedintele american Donald Trump este aşteptat să aibă o întrevedere la Casa Albă cu secretarul de Stat Rex Tillerson şi secretarul Apărării Jim Mattis, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a discuta cazul Iranului înainte de a lua o decizie, a informat Steve Goldstein, purtăor de cuvânt al Departamentului e Stat.

"Ne aşteptăm ca o decizie să fie luată vineri. Sunt purtate discuţii în acest sens", a declarat acesta.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite şi Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care acesta se angaja să limiteze activităţile nucleare în schimbul retragerii sancţiunilor internaţionale. Donald Trump contestă acordul nuclear semnat cu Iranul, catalogândul-l drept o "ruşine pentru Statele Unite".

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei susţine că recentele proteste antiguvernamentale au fost orchestrate de "duşmanii" ţării, făcând referire la Statele Unite, Israel, Arabia Saudită şi Marea Britanie

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici