Stoltenberg, în Canada: Vedem o consolidare militară semnificativă a Rusiei în regiunea arctică

Capabilităţile Rusiei în Nord reprezintă o provocare strategică pentru NATO, iar alianţa are nevoie de o prezenţă aliată puternică în regiunea arctică, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul vizitei sale în Canada.

1645 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg, în Canada: Vedem o consolidare militară semnificativă a Rusiei în regiunea arctică

Sursa foto: Twitter Canadian PM

"Importanţa Nordului este în creştere pentru NATO şi pentru Canada, deoarece vedem o consolidare militară semnificativă a Rusiei cu noi baze, noi sisteme de arme", a declarat Stoltenberg, aflat alături de premierul canadian Justin Trudeau la Cold Lake, Alberta, relatează Reuters.

Rusia a redeschis sute de baze militare din epoca sovietică în Arctica, folosind regiunea pentru a testa noi sisteme de arme, a declarat Stoltenberg. Acesta a avertizat, de asemenea, că Rusia şi China formează un parteneriat strategic arctic care sfidează valorile şi interesele NATO.

"Situaţia geopolitică s-a schimbat în ultimele luni, motiv pentru care, înţelegând că Rusia este o preocupare din ce în ce mai mare pentru noi toţi, este oportun să împărtăşim cu secretarul general şi cu NATO toate lucrurile pe care Canada le face prin NORAD", a spus Trudeau, referindu-se la organizaţia nord-americană de apărare americano-canadiană.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află în Canada, în cadrul unei vizite de trei zile organizate de prim-ministrul Justin Trudeau.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici