SUA au extins sancţiunile împotriva Rusiei

Statele Unite au lărgit spectrul măsurilor impuse Rusiei, astfel că începând de joi o companie poate fi sancţionată şi în cazul în care este deţinută de mai mulţi acţionari care au împreună peste 50% din titluri, informează Bloomberg.

376 afișări
Imaginea articolului SUA au extins sancţiunile împotriva Rusiei

SUA au extins sancţiunile împotriva Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, sancţiunile puteau fi aplicate doar dacă o singură persoană controla cel puţin 50% din acţiunile companiei.

"Schimbarea va fi destul de semnificativă pentru acele companii care sunt deţinute de mai multe persoane aflate sub sancţiune", a declarat Michael Burton, avocat la Jacobson Burton din Washington.

Această modificare va avea ca efect extinderea acţiunilor împotriva Rusiei, dat fiind că administraţia Obama face presiuni asupra preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a înceta susţinerea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Prima companie afectată de această schimbare va fi, probabil, asigurătorul rus Sogaz Insurance Group, care este deţinut în proporţie de peste 50% de banca Rossiya şi grupul privat de investiţii Volga. Statele Unite i-au adăugat pe proprietarii celor două companii, miliardarii Yury Kovalchuk şi, respectiv, Gennady Timchenko pe lista sancţiunilor în primăvară, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

De asemenea, compania Arena Events din Finlanda ar putea fi afectată de noua regulă impusă de SUA, întrucât este deţinută de grupul Volga şi compania Langvik Capital, fiecare având 50% dintre acţiuni. Grupul Volga a fost şi el inclus pe lista sancţiunilor de către SUA, în timp ce Langvik Capital este deţinută, la rândul său, de fraţii Arkady şi Boris Rotenberg, aflaţi pe această listă din luna martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici