SUA creează un cont Twitter în persană pentru a se adresa iranienilor

Departamentul de Stat american a început duminică să scrie mesaje pe Twitter în limba persană, pentru a se adresa iranienilor, insistând asupra necesităţii ca Teheranul să îşi lase populaţia să manifesteze paşnic şi liber, ca şi în Egipt.

63 afișări
Imaginea articolului SUA creează un cont Twitter în persană pentru a se adresa iranienilor

SUA creează un cont Twitter în persană pentru a se adresa iranienilor

La lansarea acestui nou cont Twitter, @USAdarFarsi, Statele Unite evocă "rolul istoric" pe care reţelele de socializare îl joacă la iranieni. "Vrem să ne alăturăm vouă, în conversaţiile voastre zilnice", se arată în acest mesaj.

Statele Unite au acuzat de asemenea, duminică, autorităţile iraniene că dau dovadă de ipocrizie, salutând revolta egipteană, dar interzicând în acelaşi timp manifestaţiile antiguvernamentale în Iran.

"Iranul a arătat că îi salută pe egipteni pentru acţiunea lor, dar că apreciază ilegal şi ilegitim acest tip de comportament, când este vorba despre propriul său popor", se arată într-unul dintre cele trei mesaje care au fost publicate online luni dimineaţă.

"Statele Unite solicită Iranului să permită poporului să beneficieze de aceleaşi drepturi universale, de a se reuni şi de a manifesta paşnic, ca în Cairo", se arată într-un alt mesaj.

În Iran, luni, mai multe mii de persoane încercau să se reunească în diferite puncte din centrul Teheranului, în condiţiile în care numeroase unităţi de poliţie şi de forţe de ordine au fost mobilizate, în tentativa de a le împiedica, potrivit unor martori şi mai multor site-uri de opoziţie.

Persana este limba oficială în Iran şi este una din limbile oficiale în Afganistan şi Tadjikistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici