SUA şi Franţa au fost de acord să-şi remedieze problemele comerciale. Macron l-a convins pe Biden în privinţa taxelor de export

  • Vizita preşedintelui francez Emmanuel Macron în SUA a fost încununată de succes
  • Macron l-a convins pe omologul său american, Joe Biden să subvenţioneze produsele europene pe piaţa internă
  • Anterior, Biden a dat o lege de reducere a inflaţiei prin care acordă subvenţii doar produselor fabricate în SUA
417 afișări
Imaginea articolului SUA şi Franţa au fost de acord să-şi remedieze problemele comerciale. Macron l-a convins pe Biden în privinţa taxelor de export

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele Joe Biden şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să reducă taxele în privinţa produselor de export europene care pătrund pe piaţa americană. Totodată, Macron este pe punctul de a obţine subvenţii pentru produsele fabricate în Europa, dacă Biden va corecta problemele care decurg din legislaţia Statelor Unite.

Preşedintele francez a motivat necesitatea acestei mişcări pentru ca Europa să poată atenua efectele nedorite ale războiului din Ucraina în plan economic.

"Ceea ce am decis cu preşedintele Biden este tocmai să remediem această problemă. Şi sunt sigur că va fi rezolvată", a declarat Macron.

Legea lui Biden pentru reducerea inflaţiei valorează 430 de miliarde de dolari şi oferă subvenţii masive pentru produsele fabricate în SUA. Liderii europeni spun însă că pachetul legislativ este incorect pentru companiile non-americane şi ar fi o lovitură gravă pentru economiile lor, deoarece Europa s-a ocupat în ultimul an de consecinţele invaziei ruse.

„Există ajustări pe care le putem face şi care pot facilita în mod fundamental participarea ţărilor europene pe piaţa americană, fără a se simţi discriminate”, a declarat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici