SUA şi Franţa îşi vor INTENSIFICA raidurile aeriene în Siria şi Irak contra grupării Stat Islamic

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, şi omologul său american, Ashton Carter, au ajuns la un acord, duminică, privind "măsurile concrete pentru intensificarea" cooperării militare împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, a anunţat Pentagonul.

2851 afișări
Imaginea articolului SUA şi Franţa îşi vor INTENSIFICA raidurile aeriene în Siria şi Irak contra grupării Stat Islamic

SUA şi Franţa îşi vor INTENSIFICA raidurile aeriene în Siria şi Irak contra grupării Stat Islamic

Cei doi miniştri au ajuns la acest acord duminică în urma unei discuţii telefonice, cea de-a doua purtată în urma atentatelor teroriste din Paris de vineri seară, soldate cu 129 de morţi, se precizează într-un comunicat al Pentagonului, potrivit site-ului publicaţiei L'Obs.

Statele Unite şi Franţa colaborează în vederea intensificării raidurilor aeriene efectuate contra organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, a anunţat duminică, anterior acordului celor doi oficiali, Ben Rhodes, consilierul naţional adjunct al securităţii din SUA, în contextul summitului G20, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

"În mod evident, eforturile noastre vor trebui să fie intensificate", a declarat Ben Rhodes, pentru televizunea americană NBC, pe marginea summitului G20 care se desfăşoară duminică şi luni în provincia Antalya, din sud-estul Turciei.

"Ceea ce facem noi aici la summitul G20 este să căutăm să obţinem contribuţii suplimentare din partea anumitor parteneri ai coaliţiei noastre, în sensul de a putea aduce forţe suplimentare ca să ne fondăm aceste eforturi", a adăugat Rhodes.

"Ceea ce am spus în mod clar poporului francez este că noi suntem alături de ei în această situaţie (...) Ei participă deja la campania noastră militară în Irak şi Siria. În mod clar, doresc să-şi dinamizeze eforturile", a subliniat consilierul naţional adjunct al securităţii din SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici