SUA sugerează Turciei să transfere sisteme de rachete către Ucraina

Statele Unite au sugerat informal Turciei să trimită sistemele sale de apărare antirachetă S-400 în Ucraina pentru a o ajuta să lupte împotriva forţelor ruseşti, potrivit mai multor surse familiare cu acest subiect.

10976 afișări
Imaginea articolului SUA sugerează Turciei să transfere sisteme de rachete către Ucraina

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut apel la mai multe ţări să trimită aceste tipuri de sisteme de apărare antiaeriană de producţie rusă, pe care fostele state sovietice sunt mai bine pregătite să le gestioneze, scrie Sky News.

Oficialii americani au lansat ideea cu omologii lor turci în ultima lună, au declarat sursele.

De asemenea, subiectul a fost abordat pentru scurt timp în timpul vizitei secretarului de stat adjunct Wendy Sherman în Turcia la începutul acestei luni.

Analiştii au declarat că ideea va fi cu siguranţă respinsă de Turcia, citând probleme care variază de la obstacole tehnice legate de instalarea şi operarea S-400 în Ucraina, până la preocupări politice, cum ar fi reacţiile negative cu care Ankara s-ar confrunta probabil din partea Moscovei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici