SUA susţin că au "dovada" că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din Siria

Administraţia SUA a transmis că are "dovada" că regimul de la Damasc a utilizat arme chimice în cursul atacului de la Douma, soldat cu zeci de morţi, informează agenţia de ştiri Reuters.

1210 afișări
Imaginea articolului SUA susţin că au "dovada" că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din Siria

SUA susţin că au "dovada" că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din Siria

Departamentul american de Stat a comunicat că Washingtonul are o dovadă "de foarte mare încredere" că regimul sirian a efectuat atacul cu arme chimice şi în acest moment se încearcă identificarea substanţelor folosite.

"Putem spune că guvernul sirian este responsabil de atac", a declarat Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat. Întrebată de jurnalişti dacă SUA au vreo dovadă în acest sens, Nauert a răspuns: "Da".

"Avem un grad înalt de certitudine că Siria a fost responsabilă şi, din nou, eşecul Rusiei de a le opri şi continua lor (lipsa de acţiune) pe acest front a fost o parte a problemei", a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Pe de altă parte, Administraţia Vladimir Putin susţine că are dovezi că Marea Britanie este implicată direct în comiterea atacului chimic din Siria, pentru a-l atribui Administraţiei Bashar al-Assad, acuzaţie respinsă categoric de Londra.

Regimul de la Damasc afirmă că forţele sale nu au efectuat atacuri chimice, iar informaţiile prezentate în presa occidentală sunt "invenţii" generate de faptul că rebelii susţinuţi de Occident au pierdut majoritatea teritoriilor ocupate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici