Subiectul care a împărţit Franţa în două: Un fost lagăr german de prizonieri de război ar putea deveni parc eolian

  • Satul Denting din estul Franţei a împărţit ţara în două.
  • Construcţia unui parc eolian pe locul unui fost lagăr german de prizonieri de război unde au murit mii de soldaţi sovietici a fost mărul dicordiei.
  • Oponenţii proiectului au declarat presei franceze că ar fi nepotrivit să se continue cu construcţia şi că există riscul să fie dezgropeze cadavre.
1176 afișări
Imaginea articolului Subiectul care a împărţit Franţa în două: Un fost lagăr german de prizonieri de război  ar putea deveni parc eolian

„A pune aici turbine eoliene este indecent”, a declarat Gabriel Becker, vicepreşedinte al Asociaţiei franco-ucrainene pentru apărarea şi reabilitarea sitului Ban Saint-Jean, care militează pentru ca situl să rămână neatins.

Guvernul local a decis să oprească lucrările preliminare de construcţie în ianuarie, după apariţia criticilor.

Se estimează că 20.000 de trupuri sunt îngropate sub fostul lagăr Ban Saint-Jean, în care erau închişi prizonieri sovietici în timpul celui de-al doilea război mondial.

Svetlana Joukova, nepoata unui prizonier sovietic care a murit în lagăr, se opune, de asemenea, proiectului. „Este imposibil să construim turbine eoliene acolo unde au suferit atât de mulţi oameni, unde au murit atât de mulţi oameni”, a declarat ea pentru televiziunea franceză, argumentând că ar fi ca şi cum am uita părţi din istoria Franţei şi a Rusiei.

Unii locuitori sprijină turbinele eoliene, spunând că proiectul urmăreşte mai degrabă viitorul decât trecutul şi ar produce energie verde pentru oraş.

"Ar trebui să nu mai demonizăm proiectul", a declarat Roland Hamman, un pensionar, pentru ziarul local Le Républicain Lorrain.

Fostul lagăr se întinde pe 100 de hectare, care în prezent sunt lăsate nefolosite. Municipalitatea Denting este în favoarea proiectului eolian, care ar putea aduce venituri anuale de 42.000 EUR.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici