Submarin olandez în misiune de urmărire, forţat să se îndepărteze de nave ruse în Marea Mediterană

Nave militare ruse au îndepărtat în mod forţat un submarin olandez în Marea Mediterană care se afla într-o misiune de urmărire, a declarat un purtător de cuvânt al Armatei ruse, citat de site-ul postului Euronews.

5323 afișări
Imaginea articolului Submarin olandez în misiune de urmărire, forţat să se îndepărteze de nave ruse în Marea Mediterană

Submarin olandez în misiune de urmărire, forţat să se îndepărteze de nave ruse în Marea Mediterană

Navele de luptă care se deplasau în convoi alături de portavionul cu propulsie nucleară Amiralul Kuzneţov, în drumul spre Siria, au detectat submarinul olandez din clasa Walrus, care aparent urmărea ambarcaţiunile ruse.

Elicoptere destinate luptei antisubmarine au urmărit ambarcaţiunea olandeză pentru mai mult de o oră, înainte de a-l îndepărta pe acesta.

Generalul-maior Igor Konashenkov a descris tentativa de urmărire a navelor ruse ca fiind ”stângace”, dar nu a descris exact modul în care navele ruse au determinat submarinul olandez să părăsească zona.

Potrivit lui Igor Konashenkov, două alte submarine NATO ar fi fost identificate în timp ce supravegheau convoiul naval rus.

Un oficial NATO ar fi confirmat că forţele navale monitorizează navele ruse ”într-un mod chibzuit şi responsabil, aşa cum se obişnuieşte”.

Rusia a dispus mobilizarea întregii Flote militare nordice şi parţial a Flotei baltice în Marea Mediterană, pentru consolidarea capacităţilor implicate în conflictul din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici