Summitul de la Goa: Statele BRICS se angajează să intensifice măsurile de combatere a terorismului şi a extremismului

Liderii organizaţiei BRICS au adoptat o declaraţie comună, la finalul summitului de la Goa, în care se angajează să intensifice măsurile de combatere a terorismului şi a extremismului, forţe care pun în pericol stabilitatea şi pacea internaţională, notează The Associated Press.

1741 afișări
Imaginea articolului Summitul de la Goa: Statele BRICS se angajează să intensifice măsurile de combatere a terorismului şi a extremismului

Summitul de la Goa: Statele BRICS se angajează să intensifice măsurile de combatere a terorismului şi a extremismului (Imagine: NorthBridge Times)

În cadrul summitului de la Goa în sud-vestul Indiei, cele cinci state membre ale BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud - au convenit să acţioneze împotriva entităţilor care finanţează şi aprovizionează cu armament grupările teroriste.

"Am căzut de acord că cei care aprovizionează, adăpostesc şi susţin forţele terorii constituie o ameninţare la fel de mare ca teroriştii," se afirmă în declaraţia comună.

Preşedinţii Xi Jinping al Chinei, Vladimir Putin al Rusiei, Michel Temer al Braziliei şi Jacob Zuma al Africii de Sud, şi gazda acestora, premierul indian Narendra Modi, au convenit să abordeze problema încetinirii ritmului de creştere a economiei globale, reînnoind angajamentul de a ajuta la redresarea economică globală prin investiţii în proiecte de infrastructură şi în sectorul industrial.

"Într-o lume marcată de noi ameninţări de securitate şi incertitudini economice permanente, BRICS rămâne o lumină călăuzitoare pentru pace, potenţial şi promisiune," a declarat Modi.

Prioritatea acordată combaterii extremismului în declaraţia finală este percepută ca o victorie importantă pentru India, ţară care se confruntă de mai mult decenii cu militanţii din regiunea Caşmir.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici