Tabără de romi din Torino, incendiată în urma denunţării false a unui viol

O mulţime furioasă a incendiat o tabără de romi din Torino după ce o adolescentă italiană, în vârstă de 16 ani, a pretins că a fost violată de unul dintre bărbaţii care locuiau în această tabără.

1319 afișări
Imaginea articolului Tabără de romi din Torino, incendiată în urma denunţării false a unui viol

Tabără de romi din Torino, incendiată în urma denunţării false a unui viol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 500 de persoane furioase şi înarmate cu bâte de baseball, bare şi bombe incendiare, conduse de membrii familiei tinerei, s-au îndreptat spre tabără imediat ce s-a răspândit informaţia despre viol, relatează Sunday Mail, în ediţia electronică.

Oamenii furioşi au incendiat rulotele şi locuinţele improvizate ale celor aproximativ 150 de romi care locuiau în tabără.

În câteva minute, un incendiu de proporţii s-a declanşat în tabăra de la Torino, în apropiere de stadionul oraşului, flăcările ameninţând pădurea şi clădirile învecinate.

Imaginile televizate au prezentat romi îngroziţi fugind în lacrimi, în timp ce mulţimea scanda: "Lăsaţi-i să ardă".

Tânăra, pe nume Eleonora, a declarat poliţiei şi familiei că a fost violată. Medicii de la spitalul local au confirmat că a avut loc un contact sexual, dar suspiciunile au început să apară în momentul în care ea a devenit confuză în legătură cu detaliile atacului. În cele din urmă ea a recunoscut în faţa poliţiei că a inventat faptele după ce şi-a pierdut virginitatea cu prietenul ei italian şi era îngrijorată că familia sa va afla ce s-a întâmplat.

Poliţia susţine că, în pofida nivelului ridicat de violenţă, nimeni nu a fost rănit în acest raid, iar doi italieni, în vârstă de 60 şi, respectiv 20 de ani, au fost arestaţi sub acuzaţia de pagube grave. Ofiţerii susţin că analizează, de asemenea, legăturile dintre atacul asupra taberei şi suporterii echipei de fotbal Juventus Torino.

Un purtător de cuvânt a declarat că Eleonora a fost acuzată de denunţare falsă a unei infracţiuni şi va fi deferită tribunalului pentru minori din Torino.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici