Taiwan: un susţinător al independenţei insulei a fost ales şef al partidului de guvernământ

Noul preşedinte al partidului de guvernământ din Taiwan este, începând de duminică, William Lai, un susţinător al independenţei insulei faţă de China. În prezent, Lai ocupă funcţia de vicepreşedinte al ţării şi ar putea candida pentru principala funcţie în stat.

274 afișări
Imaginea articolului Taiwan: un susţinător al independenţei insulei a fost ales şef al partidului de guvernământ

Taiwan: un susţinător al independenţei insulei a fost ales şef al partidului de guvernământ

Vicepreşedintele taiwanez William Lai este de duminică noul preşedinte al Partidului Democrat Progresist (DPP), aflat la guvernare. Analiştii susţin că Lai se pregăteşte pentru a candida la alegerile prezidenţiale de la începutul anului viitor.

Lai a fost singurul candidat pentru preluarea conducerii DPP. Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, a demisionat din funcţia de şef al partidului în luna noiembrie, după ce DPP a pierdut alegerile locale.

Prin intermediul unei declaraţii, Lai s-a angajat să recâştige încrederea publicului în partid şi să „protejeze ferm Taiwanul şi să promoveze democraţia, pacea şi prosperitatea ţării într-o situaţie internaţională complexă şi schimbătoare".

În trecut, Lai a înfuriat autorităţile din Beijing prin poziţiile sale privind suveranitatea insulei. Fost premier şi fost primar al oraşului Tainan din sudul ţării, Lai este vicepreşedintele din 2020. El şi-a asumat un rol internaţional din ce în ce mai important în ultimul an, întâlnindu-se cu vicepreşedintele american Kamala Harris în ianuarie anul trecut, în timp ce se afla în Honduras.

În 2018, pe când era premier, Lai a declarat în parlament că este un „lucrător pentru independenţa Taiwanului" şi că poziţia sa este că Taiwanul este o ţară suverană şi independentă. Atunci, unele voci din China au susţinut că autorităţile ar trebui să emită un mandat de arestare internaţional pe numele lui Lai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici