Tensiunile dintre Turcia şi UE continuă. Răspunsul lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, la acuzaţiile lui Erdogan

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat că Turcia este ”complet desprinsă de realitate” după ce Recep Tayyip Erdogan a acuzat că unele ţări ale UE că au devenit "ostatice ale exponenţilor rasismului şi fascismului", informează BBC News.

907 afișări
Imaginea articolului Tensiunile dintre Turcia şi UE continuă. Răspunsul lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, la acuzaţiile lui Erdogan

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Turcia este complet desprinsă de realitate

Administraţia Recep Tayyip Erdogan este implicată în crize cu Germania şi Olanda, acuzând presupuse tendinţe "naziste" ale acestora după interzicerea participării unor oficiali turci la mitinguri electorale organizate în perspectiva referendumului privind introducerea sistemului prezidenţial în Turcia.

Donald Tusk a mai afirmat că Olanda a fost ”un loc al libertăţii şi al democraţiei. Şi mai ales Rotterdamul”, oraşul în care au avut loc proteste după ce ministrul turc al Familiei a fost împiedicat să între în instituţie şi apoi escortat la graniţa cu Germania.

”(Rotterdam este- not.red.) Oraşul lui Erasmus, distrus în mod brutal de către nazişti, şi care astăzi are un primar născut în Maroc”, a spus preşedintele Consiliului European.

”Dacă cineva vede fascism în Rotterdam, atunci este complet desprins de realitate”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici