Theresa May a promis că va încerca să obţină un acord comercial cu UE care să limiteze imigraţia

Theresa May, candidata cu cele mai multe şanse să devină noul premier al Marii Britanii, a promis că va încerca să obţină un acord comercial cu UE care să conţină clauze prin care să fie limitată libertatea de circulaţie, informează site-ul agenţiei AFP.

2351 afișări
Imaginea articolului Theresa May a promis că va încerca să obţină un acord comercial cu UE care să limiteze imigraţia

Theresa May a promis că va încerca să obţină un acord comercial cu UE care să limiteze imigraţia

Deşi a militat pentru rămânerea în UE, ministrul de Interne şi candidată la conducerea Partidului Conservator, Theresa May a declarat că va onora rezultatul referendumului şi a exclus convocarea de alegerile generale înainte de 2020.

"Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulaţie (de persoane) să continue aşa cum a fost până acum", a declarat May pentru postul de televiziune ITV, adăugând că va căuta să acorde garanţii cu privire la statutul cetăţenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie.

"Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obţine cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerţul de bunuri şi servicii ", a adăugat ea.

Cancelarul german Angela Merkel a insistat că un acord comercial cu Londra ar trebui să includă libertatea de circulaţie.

Theresa May, pe care sondajele o indică ca fiind cel mai popular candidat la şefia Partidului Conservator, a insistat că nu ar trebui să fie stabilit "un interval de timp", pentru ieşirea din UE, însă rivalul ei, Andrea Leadsom militează pentru ca procesul să înceapă cât mai rapid.

După ce Marea Britanie invocă articolul 50, prin care este demarată procedura legală pentru de ieşire, Londra va avea doi ani la dispoziţie pentru a negocia termenii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici