Trei morţi după un atac la ceremonia de absolvire a unei universităţi de top din Filipine. Ţinta era un fost primar

Trei persoane au murit duminică într-un schimb de focuri de armă la o ceremonie de absolvire a unei universităţi din regiunea capitalei filipineze, inclusiv un fost primar din sudul instabil al ţării, a anunţat poliţia.

256 afișări
Imaginea articolului Trei morţi după un atac la ceremonia de absolvire a unei universităţi de top din Filipine. Ţinta era un fost primar

Şeful poliţiei locale din Quezon City, Remus Medina, a declarat că împuşcăturile par să fi fost un asasinat al fostului primar al oraşului Lamitan din sudul ţării, Rose Furigay.

Suspectul, rănit într-un schimb de focuri cu un ofiţer de securitate al campusului şi arestat după o urmărire cu maşina, se află acum în custodie şi este interogat, a declarat Medina reporterilor. "Se pare că a fost un asasin hotărât", a declarat şeful poliţiei, adăugând că a fost găsit cu două pistoale, potrivit Reuters.

Quezon face parte din regiunea capitalei Manila, o aglomerare urbană de 16 oraşe în care locuiesc peste 13 milioane de persoane.

Furigay a fost împuşcată în timp ce se pregătea să asiste la absolvirea fiicei sale la Facultatea de Drept a Universităţii Ateneo de Manila, una dintre cele mai prestigioase din ţară, a declarat Medina.

Suspectul, care nu avea rude la absolvire, era, de asemenea, originar din oraşul Lamitan din provincia Basilan, un bastion al Abu Sayyaf, o grupare extremistă pro-islamistă Stat Islamic cunoscută pentru banditismul şi răpirile sale.

Celelalte două persoane ucise sunt un ofiţer de securitate din campus şi un bărbat neidentificat, a precizat poliţia.

Universitatea a anulat ceremonia de absolvire după împuşcături.

În această naţiune din Asia de Sud-Est, incidentele cu împuşcături sunt sporadice, proprietarii fiind obligaţi să deţină permise pentru a purta arme în public. Ofiţerii de securitate privată din Filipine poartă fie pistoale, fie puşti de vânătoare, iar armele de foc sunt o privelişte comună în centrele comerciale, birouri, bănci, restaurante şi chiar şcoli.

"Ne angajăm ca agenţiile noastre de aplicare a legii să investigheze în mod amănunţit şi rapid aceste crime şi să îi aducă pe toţi cei implicaţi în faţa justiţiei", a declarat preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici