Treisprezece potenţiale atacuri teroriste, dejucate în Marea Britanie, începând din anul 2013

Serviciile britanice de securitate au dejucat treisprezece potenţiale atacuri teroriste în Marea Britanie, începând din anul 2013, a anunţat Mark Rowley, comisar asistent în cadrul Poliţiei metropolitane din Londra, informează site-ul postului de televiziune France 24.

376 afișări
Imaginea articolului Treisprezece potenţiale atacuri teroriste, dejucate în Marea Britanie, începând din anul 2013

Treisprezece potenţiale atacuri teroriste, dejucate în Marea Britanie, începând din anul 2013 (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Împreună, serviciile britanice de informaţii şi poliţia au dejucat treisprezece comploturi teroriste în Marea Britanie începând din iunie 2013", a declarat Rowley, care a precizat că la un moment dat erau peste 500 de anchete active.

"Ameninţarea devine din ce în ce mai variată şi îmbracă tot mai mult forma unor atacuri cu un grad scăzut de tehnologizare asupra unor locuri aglomerate, aşa cum a fost cazul celor din mai multe oraşe europene, astfel că este cu atât mai important ca toată lumea să rămână vigilentă", a adăugat oficialul britanic.

Rowley a mai declarat că multe din incidentele cu caracter terorist au fost inspirate de reţeaua teroristă Stat Islamic, dar şi Al-Qaida a rămas o ameninţare, însă şi acţiunile grupărilor de extremă-dreapta au reprezentat o problemă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici