Truss afirmă că situaţia Marii Britanii este "foarte dificilă", dar e încrezătoare că o va rezolva

Premierul Liz Truss a afirmat, vineri după-amiază, că situaţia economică a Marii Britanii este "foarte dificilă", dar s-a declarat încrezătoare că va putea obţine creştere economică, pe fondul criticilor colegilor de partid şi ale opoziţiei.

1141 afișări
Imaginea articolului Truss afirmă că situaţia Marii Britanii este "foarte dificilă", dar e încrezătoare că o va rezolva

"Vreau să fiu sinceră, este o situaţie dificilă. Modul în care derulăm misiunea trebuie să se schimbe. Trebuie să avem o economie cu creştere puternică, dar trebuie să recunoaştem că ţara noastră se confruntă cu probleme foarte dificile", a declarat Liz Truss, într-o conferinţă de presă organizată după demiterea ministrului de Finanţe, Kwasi Kwarteng.

Truss a anunţat că Guvernul pe care îl conduce va majora taxa corporativă de la 19% la 25%, începând din aprilie 2023, pe fondul criticilor referitoare la controversatul "mini-buget", care prevedea reduceri de taxe.

"Este clar că unele aspecte ale mini-bugetului mergeau mai departe şi mai rapid decât aşteptările pieţelor financiare, de aceea, misiunea noastră trebuie să se schimbe", a continuat Liz Truss, citată de postul de televiziune Sky News.

Liz Truss a afirmat că regretă "incredibil de mult" faptul că a fost nevoită să ceară retragerea ministrului de Finanţe, Kwasi Kwarteng, dar a salutat numirea în funcţie a lui Jeremy Hunt, "unul dintre cei mai experimentaţi" politicieni.

"Sunt determinată să obţin ceea ce am promis, creştere economică şi o naţiune mai prosperă. În calitatea de prim-ministru, trebuie să acţionez în interesul naţiunii", a subliniat Liz Truss.

Keir Starmer, liderul Partidului Laburist (opoziţie), a cerut demisia premierului conservator Liz Truss şi convocarea alegerilor parlamentare anticipate. "Schimbarea ministrului Finanţelor nu remediază daunele produse de Downing Street. Abordarea nechibzuită a lui Liz Truss a prăbuşit economia, provocând majorarea semnificativă a creditelor ipotecare şi subminând poziţia Marii Britanii pe scena mondială", a reacţionat Keir Starmer.

Şi unii parlamentari din cadrul propriului Partidului Conservator i-au cerut demisia lui Liz Truss după conferinţa de presă de acum, catalogând abordarea sa drept "un dezastru major", potrivit BBC News.

Partidul Liberal-Democrat şi Partidul Naţional Scoţian au anunţat că susţin cererea liderului laburist, Keir Starmer, de convocare a alegerilor parlamentare anticipate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici