Turcia anunţă că nu ia în serios ameninţările lui Vladimir Putin. Davutoglu: "Îşi aminteşte de activităţile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB-ul nu mai există"

Turcia nu ia în serios ameninţările Rusiei, deoarece "KGB-ul nu mai există", a declarat premierul Ahmed Davutoglu, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a sugerat că Administraţia Recep Tayyip Erdogan se apropie de sfârşit.

8202 afișări
Imaginea articolului Turcia anunţă că nu ia în serios ameninţările lui Vladimir Putin. Davutoglu: "Îşi aminteşte de activităţile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB-ul nu mai există"

Turcia anunţă că nu ia în serios ameninţările lui Vladimir Putin. Davutoglu: "Îşi aminteşte de activităţile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB-ul nu mai există" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul Turciei nu ia în serios poziţiile dure ale preşedintelui Vladimir Putin şi nu va răspunde comentariilor insultătoare şi nediplomatice", a declarat Ahmet Davutoglu, conform ziarului Hurriyet.

"Probabil că Vladimir Putin îşi aminteşte de activităţile pe care le avea pe vremea KGB-ului, dar KGB nu mai există de mult timp iar propaganda sovietică ţine de domeniul istoriei", a adăugat şeful Guvernului de la Ankara.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a continuat sâmbătă declaraţiile critice la adresa Turciei, pe fondul tensiunilor generate de doborârea unui bombardier rus pe 24 noiembrie.

Cu ocazia Zilei serviciilor secrete ruse, Putin a declarat, referindu-se la Administraţia de la Ankara, condusă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan: "Nimic nu este etern sub soare".

Vladimir Putin afirma joi că doborârea bombardierului rus a fost un "act inamic" al Turciei pentru a face pe placul Statelor Unite, avertizând că forţele ruse vor doborî orice aparat militar turc care va intra în Siria. "Dacă doborârea avionului rus ar fi fost un accident, aşa cum susţine Turcia, ar fi trebuit să prezinte scuze; în schimb, turcii au căutat susţinerea NATO. Nu există nicio posibilitate de a ajunge la un acord cu Turcia. Prin doborârea bombardierului Suhoi Su-24, poate că Turcia a vrut să facă pe placul Statelor Unite, poate că autorităţile turce au vrut să arate Statelor Unite şi Uniunii Europene că sunt un partener de încredere", a adăugat liderul rus, trecând la ameninţarea directă a Ankarei. "Dacă până acum aviaţia militară turcă încălca frecvent spaţiul aerian sirian, să o facă şi acum!", a avertizat Vladimir Putin, amintind că Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 pe teritoriul Siriei.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat grav după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă. Moscova a avertizat că incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor bilaterale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici