Turcia cere Rusiei şi Ucrainei încetarea focului „cât mai curând posibil”

Turcia a cerut marţi o încetare a focului viabilă între Rusia şi Ucraina cât mai curând posibil, spunând că ambele părţi se îndepărtează de diplomaţie pe măsură ce războiul se prelungeşte.

863 afișări
Imaginea articolului Turcia cere Rusiei şi Ucrainei încetarea focului „cât mai curând posibil”

Turcia cere Rusiei şi Ucrainei încetarea focului „cât mai curând posibil”

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a căutat de mult să-i reunească pe omologii ruşi şi ucraineni, Vladimir Putin şi Volodymyr Zelenskyky, pentru negocierile de armistiţiu de la Istanbul.
 
„O încetare a focului trebuie stabilită cât mai curând posibil. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine”, a declarat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu într-un interviu televizat.
 
Turcia, membru NATO, care a încercat să rămână neutră de la războiul Rusiei din Ucraina, are legături bune cu cei doi vecini ai Mării Negre.
 
„Din păcate (ambele părţi) s-au îndepărtat rapid de la diplomaţie” de la discuţiile dintre negociatorii ruşi şi ucraineni de la Istanbul în martie, a spus Cavusoglu.
 
„Pe măsură ce războiul dintre Ucraina şi Rusia se prelungeşte, din păcate, situaţia se înrăutăţeşte şi se complică”, a adăugat el.
 
El a cerut, de asemenea, o „pace justă” bazată pe integritatea teritorială a Ucrainei.
 
„Trebuie să existe o pace dreaptă pentru Ucraina. Unde se duce războiul? Se întâmplă pe pământ ucrainean”, a spus el.
 
„Ar trebui să înceapă un proces care va asigura graniţa şi integritatea teritorială a Ucrainei. Fără o încetare a focului, nu este posibil să vorbim despre aceste probleme într-un mod sănătos: o încetare a focului viabilă şi o pace dreaptă.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici