Turcia îşi va reduce legăturile economice şi militare cu Israelul

Turcia îşi va reduce legăturile economice şi din industria de apărare cu Israelul, dar cooperarea bilaterală nu va fi suspendată în întregime, a declarat vineri vicepremierul turc, Bulent Arinc.

14 afișări
Imaginea articolului Turcia îşi va reduce legăturile economice şi militare cu Israelul

Turcia îşi va reduce legăturile economice şi militare cu Israelul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ankara "va reduce relaţiile în aceste domenii la un nivel minim, în condiţiile în care o asemenea cooperare există deja (...) fie că plăţile s-au efectuat sau nu", a declarat Arinc la postul de televiziune NTV.

"Dar un stat nu poate ignora complet un stat a cărui existenţă o recunoaşte", a adăugat el.

Arinc a explicat că oficialii turci au notat că "nu există multe acorduri între cele două ţări în domeniul economic" şi că cea mai mare parte a cooperării existente este direct între companii.

Turcia şi Israelul traversează o gravă criză după raidul unui comando israelian asupra unei flotile propalestiniene de ajutor pentru Fâşia Gaza, în cursul căruia nouă turci au fost ucişi, dintre care unul avea şi cetăţenie americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici