ULTIMA ORĂ Rusia a redeschis traficul maritim în strâmtoarea Kerci, după incidentul cu Ucraina/ UPDATE: Diplomat ucrainean, convocat la Ministerul rus de Externe

Rusia a redeschis traficului maritim în strâmtoarea Kerci, între Marea Neagră şi Marea Azov, după ce trei nave ucrainene au fost oprite şi confiscate de forţele navale ruse, a declarat un reprezentant al autorităţilor portuare din regiunea Crimeea, citat de agenţia Tass.

10158 afișări
Imaginea articolului ULTIMA ORĂ Rusia a redeschis traficul maritim în strâmtoarea Kerci, după incidentul cu Ucraina/ UPDATE: Diplomat ucrainean, convocat la Ministerul rus de Externe

ULTIMA ORĂ Rusia a redeschis traficul maritim în strâmtoarea Kerci, după incidentul cu Ucraina

Alexei Volkov, directorul general al Porturilor Maritime din Crimeea, a declarat luni că strâmtoarea Kerci este deschisă trecerii navelor civile, permisiunea fiind acordată în jurul orei locale 04:00 (ora României, 03:00).

Rusia a blocat strâmtoarea duminică în cursul operaţiunilor de oprire şi confiscare a trei nave ucrainene - două nave de patrulare şi un remorcher - afirmând că navele ucrainene ar fi intrat ilegal în apele teritoriale ruse.

Diplomat ucrainean, convocat la MAE rus în legătură cu "acţiunea agresivă şi provocatoare" a Kievului

Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Rusia va fi convocat luni la Ministerul de Externe de la Moscova pentru explicaţii privind "acţiunea agresivă şi provocatoare" a Kievului în zona apelor teritoriale ruse din Marea Neagră, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

"Astăzi (luni, n.red.), însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Rusia va fi convocat la Ministerul rus de Externe. Motivul convocării sale fiind acţiunea agresivă şi provocatoare a Ucrainei", a afirmat Zakharova, potrivit agenţiei Tass.

"Din ce înţelegem, această provocare şi întreg setul de acţiuni provocatoare a fost pregătit în avans", a adăugat reprezenta MAE rus.

Totodată, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a condamnat acţiunile forţelor navale ucrainene în strâmtoarea Kerci, care au fost foarte periculoase şi au periclitat traficul maritim şi siguranţa oamenilor din zonă.

Lavrov a mai afirmat că situaţia din strâmtoarea Kerci este fără echivoc o provocare, iar Kievul a încălcat prevederi cheie ale legislaţiei internaţionale, potrivit site-ului Sputnik News.

Navele ucrainene confiscate se află în acest moment în portul rus Kerci, potrivit unui corespondent al agenţiei Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici