Un avion al companiei KLM, nevoit să aterizeze la Cairo din cauza unei alerte false cu bombă

Un avion al companiei olandeze KLM venind din Amsterdam a fost constrâns să aterizeze luni pe aeroportul din Cairo, în Egipt, în urma unei alerte false cu bombă, au anunţat oficiali egipteni din domeniul securităţii, citaţi de AFP.

285 afișări
Imaginea articolului Un avion al companiei KLM, nevoit să aterizeze la Cairo din cauza unei alerte false cu bombă

Un avion al companiei KLM, nevoit să aterizeze la Cairo din cauza unei alerte false cu bombă

Avionul se îndrepta spre oraşul tanzanian Dar es Salam şi avea la bord 272 de pasageri.

Căpitanul aeronavei a cerut autorizaţia de a ateriza de urgenţă la Cairo, după ce în toaleta avionului a fost descoperit un obiect suspect care putea fi un dispozitiv exploziv, au precizat oficiali, sub protecţia anonimatului.

Este vorba de o sticlă mică de vin umplută cu un lichid suspect şi conectată cu fire electrice la un telefon mobil şi la priză, au adăugat sursele citate.

Potrivit acestor oficiali, dispozitivul a fost demontat de experţi egipteni şi transportat la un laborator pentru a fi analizat.

Ministerul egiptean de Interne a anunţat ulterior că este vorba de o "alertă falsă", precizând că pasagerii şi membrii echipajului au fost interogaţi de către forţele de securitate, iar bagajele au fost controlate de experţi.

La sfărşitul acestor proceduri, care au durat patru ore, avionul a redecolat în direcţia Dar es Salam, au precizat oficiali egipteni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici