Un avion de vânătoare rusesc s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu. Pilotul a murit

Un avion militar rus s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu, în sudul Rusiei, iar pilotul a murit, a anunţat armata rusă, relatează AP în pagina electronică.

2722 afișări
Imaginea articolului Un avion de vânătoare rusesc s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu. Pilotul a murit

Un avion militar rus s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu. Pilotul a murit (Imagini: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un avion de tip Suhoi-25 de atac la sol s-a prăbuşit luni seara într-o zonă nelocuită, în regiunea Sevastopol, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Tass. Nicio victimă şi nici pagube nu au fost provocate la sol.

Aeronava nu avea muniţie la bord, potrivit ministerului.

Avioanele de tip Su-25 sunt unele dintre aeronavele mobilizate în Siria, pentru susţinerea armatei regimului lui Bashar al-Assad.

Avioane de război ruse au efectuat mii de misiuni, după lansarea campaniei aeriene în Siria, în urmă cu cinci luni.

Până în prezent, Rusia a pierdut un avion - un Su-24, doborât de forţele aeriene turce în noiembrie, la frontiera cu Siria.

Cauzele accidentului de luni sunt cercetate în cadrul unei anchete, au anunţat autorităţile militare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici