Un avion de vânătoare spaniol a lansat accidental o rachetă deasupra Estoniei

Un avion de vânătoare spaniol a lansat din greşeală o rachetă de tip aer-aer deasupra Estoniei, în timpul unui exerciţiu militar, a informat marţi presa estoniană, citată de site-ul cotidianului New York Times.

4324 afișări
Imaginea articolului Un avion de vânătoare spaniol a lansat accidental o rachetă deasupra Estoniei

Un avion de vânătoare spaniol a lansat accidental o rachetă deasupra Estoniei

Ministerul spaniol al Apărării a informat că a demarat o anchetă privind incidentul întâmplat în timpul unui antrenament de rutină.

"Un avion de vânătoare spaniol de tip Eurofighter din Lituania a lansat accidental o rachetă fără a cauza pagube. Racheta aer-aer nu a lovit niciun avion. Ministrul Apărării a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului", se arată într-un comunicat.

Racheta era echipată cu material explozibil de până la 10 kilograme şi a fost localizată la 40 de kilometri la nord de oraşul estonian Tartu.

Premierul estonian Juri Ratas a afirmat pe Facebook că "din fericire nu există victime", numind incidentul "extrem de regretabil".

"Sunt sigur că forţele de apărare ale Estoniei, împreună cu aliaţii noştri, vor identifica circumstanţele şi vor depune efort pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată", a adăugat Ratas.

Două avioane de vânătoare Eurofighter şi două avioane franceze Mirage 200 participau la un exerciţiu militar de rutină, a mai informat Ministerul spaniol al Apărării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici