Un echipaj de trei astronauţi, doi americani şi un rus, a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională

O rachetă de tip Soiuz a fost lansată, miercuri, către Staţia Spaţială Internaţională pentru o misiune de cercetare ce va dura aproximativ cinci luni, iar la bordul ei se află doi astronauţi americani şi un cosmonaut rus, relatează Deutsche Welle.

1815 afișări
Imaginea articolului Un echipaj de trei astronauţi, doi americani şi un rus, a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională

Un echipaj de trei astronauţi, doi americani şi un rus, a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională

Capsula Soiuz poartă şi un model al primului satelit artificial Sputnik 1, pentru a comemora 60 de ani de la lansarea în spaţiu a primului satelit artificial.

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Decolarea a decurs conform aşteptărilor, la ora 00:17, ora României, iar ulterior reprezentanţii Roskosmos au precizat că zborul se desfăşoară în condiţii normale. Televiziunea agenţiei NASA şi agenţia spaţială rusă Roskosmos au transmis în direct momentul lansării.

La bordul rachetei se află doi astronauţi ai NASA, Mark Vande Hei şi Joseph Acabă, alături de rusul Aleksandr Misurkin. Ei au ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională în jurul orei 5:30, ora României. Acolo se vor alătura altor trei astronauţi, italianului Paolo Nespoli, rusului Serghei Riazanski şi americanului Randy Bresnik.

 

 

16 ţări participă la cercetările de pe Staţia Spaţială Internaţională, ce a fost amplasată pe orbită în 1998. Proiectul a costat peste o sută de miliarde de dolari, majoritatea cheltuielilor fiind acoperite de Statele Unite şi de Rusia.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici