Un jurnalist italian şi un militar din cadrul Gărzii Naţionale, ucişi într-un atac cu obuze comis în estul Ucrainei

Un fotoreporter italian a fost ucis într-un atac cu obuze comis duminică în oraşul ucrainean Slaviansk, în cursul scrutinului prezidenţial din Ucraina, relatează presa italiană. Un militar din cadrul Gărzii Naţionale ucrainene a fost omorât, iar alţi doi au fost răniţi în timpul confruntărilor armate de dimineaţă.

679 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist italian şi un militar din cadrul Gărzii Naţionale, ucişi într-un atac cu obuze comis în estul Ucrainei

Un jurnalist italian a fost ucis într-un atac cu obuze comis în estul Ucrainei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Confruntările armate între armata ucraineană şi separatişti proruşi au loc în timp ce în Ucraina se desfăşoară scrutinul prezidenţial anticipat.

Tot la Slaviansk, un jurnalist italian a fost ucis duminică dimineaţă într-un atac cu obuze de mortieră.

Potrivit agenţiei ANSA, Ministerul italian de Externe a fost informat de autorităţile ucrainene că  Andrea Ronchelli, în vârstă de 30 de ani, a fost omorât.

Jurnalistul se afla la Slaviansk pentru a relata despre scrutinul prezidenţial din această zonă separatistă situată în estul Ucrainei.

În afară de fotoreporterul italian, în atac a fost omorât şi un cetăţean rus.

Doar 20 la sută dintre secţiile de votare din regiunea separatistă ucraineană Doneţk sunt deschise în scrutinul prezidenţial din Ucraina, anunţă autorităţile ucrainene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici