Un muribund a uimit Japonia. Era fugar de 50 de ani

Un bărbat aflat pe patul de moarte a şocat Japonia, mărturisind că este un fugar căutat de 50 de ani pentru implicarea sa în atentate cu bombă din anii 1970.

1012 afișări
Imaginea articolului Un muribund a uimit Japonia. Era fugar de 50 de ani

Un muribund a uimit Japonia. Era fugar de 50 de ani

Bărbatul, acum decedat, a declarat că este Satoshi Kirishima, care ar fi fost membru al unui grup radical din anii '70 care a bombardat firme japoneze.

După un pont, poliţia a mers săptămâna trecută la spitalul de lângă Tokyo pentru a-l interoga pe bărbatul în vârstă de 70 de ani. Acesta le-a spus că are cancer în fază terminală şi că vrea să moară sub numele său real, Satoshi Kirishima, şi a dezvăluit detalii necunoscute anterior despre atentate, a declarat poliţia.

Luni, la patru zile după interogatoriu, bărbatul a murit fără ca poliţia să îi confirme identitatea. Testele ADN făcute pe el şi pe rude au arătat că erau compatibile, a relatat vineri Kyodo News.

Poliţia nu a dorit să confirme această informaţie, conform The Guardian.

Născut în 1954, Kirishima era student la Tokyo când s-a implicat în extremism şi s-a alăturat Frontului Armat Anti-Japonez din Asia de Est, un grup militant care a comis o serie de atentate cu bombă care au vizat mari companii japoneze în anii 1970. Opt persoane au murit şi peste 160 au fost rănite în atentatul cu bombă din 1975 asupra unei clădiri a Mitsubishi Heavy Industries, care a fost atribuit grupului.

Se presupune că Kirishima a fost implicat în mai multe atentate. El era căutat sub acuzaţia de a fi detonat o bombă cu ceas într-o clădire din cartierul de lux Ginza din Tokyo în aprilie 1975, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

Deşi nu era un membru cheie al grupului, se spune că a fost singurul dintre cei 10 membri care nu a fost niciodată prins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici