Un nou război ar putea izbucni în Orientul Mijlociu: Iranul se declară pregătit pentru orice scenariu, de la CONFRUNTARE militară la diplomaţie/ „Va avea consecinţe inimaginabile”

Administraţia de la Teheran este pregătită pentru orice scenariu, de la confruntare directă la rezolvare diplomatică, dar Statele Unite nu îşi permit încă un război în Orientul Mijlociu, a declarat un oficial iranian de rang înalt, citat de Reuters.

15805 afișări
Imaginea articolului Un nou război ar putea izbucni în Orientul Mijlociu: Iranul se declară pregătit pentru orice scenariu, de la CONFRUNTARE militară la diplomaţie/ „Va avea consecinţe inimaginabile”

Un nou război ar putea izbucni în Orientul Mijlociu: Iranul se declară pregătit pentru orice scenariu, de la CONFRUNTARE militară la diplomaţie/ Va avea „consecinţe inimaginabile”

Orice conflict în regiune va avea „consecinţe inimaginabile”, a transmis oficialul.

În contextul amplificării tensiunilor între Iran şi SUA, Penatgonul a trimis în Orientul Mijlociu un portavion, bombardiere strategice B-52 şi sisteme antiaeriene Patriot.

Statele Unite nu vor război cu Iranul, dar vor reacţiona adecvat dacă vor fi atacate obiective americane, a declarat marţi seară secretarul de Stat Mike Pompeo. Acelaşi mesaj a fost transmis şi de către Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, care a transmis marţi seară că nu va fi niciun război cu Statele Unite, în pofida tensiunilor legate de programul nuclear al Teheranului.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a catalogat drept "ştire falsă" articolul cotidianului The New York Times referitor la eventualitatea trimiterii a 120.000 de militari în Orientul Mijlociu, precizând însă că ar mobiliza efective mai ample în cazul unui conflict cu Iranul.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat recent că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici