„Un război hibrid împotriva UE". Premierul Poloniei: Criza migranţilor este cea mai mare ameniţare pentru UE din ultimele decenii

  • Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a descris criza migranţilor de la graniţa cu Belarus drept cea mai mare ameninţare pentru UE din ultimele trei decenii.
  • El a scris duminică pe Twitter că preşedintele Alexander Lukaşenko „a lansat un război hibrid împotriva UE. Aceasta este cea mai mare încercare de a destabiliza Europa din ultimii 30 de ani.”
3771 afișări
Imaginea articolului „Un război hibrid împotriva UE". Premierul Poloniei: Criza migranţilor este cea mai mare ameniţare pentru UE din ultimele decenii

„Un război hibrid împotriva UE". Premier Poloniei: Criza migranţilor este cea mai mare ameniţare pentru UE din ultimele decenii

Ţările europene îl acuză pe Lukaşenko că aduce fluxurile de migranţi în încercarea de a pune presiune asupra UE ca un răspuns la sancţiunile impuse regimului dictatorial. Într-un interviu acordat pentru BBC, Lukaşenko nu a negat că ţara sa îi ajutau pe migranţi să ajungă la graniţa poloneză.

Morawiecki a lansat duminică un videoclip, intitulat „#WeDefendEurope”, în care îl acuză pe Lukaşenko că profidând de sprijinul preşedintelui rus Vladimir Putin purtată un război hibrid împotriva UE.

„Vreau să vă asigur că Polonia nu va ceda şantajului... Să rămânem împreună, să apărăm Europa”, a spus Morawiecki.

Morawiecki se află într-un tur european pentru a susţine problema Polonia. El spune că şi ameninţările din Belarus privind întrerupera livrărilor de gaz către Europa fac parte din acest război hibrid, relatează Politico.

Prim-ministrul polonez vizitează zilele acestea Lituania şi Letonia pentru a se întâlni cu omologii săi şi a discuta situaţia de la frontieră. El plănuieşte să viziteze şi alte capitale europene în săptămânile următoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici