Un tren ce transporta combustibil a deraiat şi A LUAT FOC, în Canada. Un oraş din provincia Quebec, evacuat

Oraşul Lac-Megantic din provincia canadiană Quebec a fost evacuat, sâmbătă, după ce un tren de marfă care transporta combustibil a deraiat şi a luat foc, au declarat surse oficiale pentru ABC News.

459 afișări
Imaginea articolului Un tren ce transporta combustibil a deraiat şi A LUAT FOC, în Canada. Un oraş din provincia Quebec, evacuat

Un oraş din provincia Quebec, evacuat după deraierea unui tren care transporta combustibil (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

Trenul, care avea 80 de vagoane, a explodat sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 01.00 (08.00 ora României).

Potrivit dispecerului Stan Wheeler, peste 30 de pompieri se află la faţa locului.

Radio-Canada a anunţat că trenul mergea spre Maine. Pentru moment nu este clar cum a deraiat acesta sau dacă există victime.

Radio-televiziunea canadiană CBC a anunţat pe site-ul său de Internet că au fost evacuate aproximativ 1.000 de persoane. Martorii oculari au declarat că au auzit mai multe explozii.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului din Ontario a declarat că au fost implicate 73 de vagoane pline cu ţiţei.

Incendiul, care poate fi văzut de la câţiva kilometri, s-a extins la numeroase case.

"Este cutremurător", a declarat un locuitor din Lac-Megantic, Claude Bedard. "Este îngrozitor. Nu am mai văzut niciodată ceva asemănător. Magazinul Metro, Dollarama, tot ce era acolo s-a dus".

Trenul aparţine Montreal Maine & Atlantic, care deţine peste 800 de kilometri de linie de cale ferată şi deserveşte Maine, Vermont, Quebec şi New Brunswick, potrivit site-ului companiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici