Ungaria dă semne că se apropie de Rusia din România. Viktor Orban: UE are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina

Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancţiunile împotriva Moscovei nu au funcţionat, a declarat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban.

35669 afișări
Imaginea articolului Ungaria dă semne că se apropie de Rusia din România. Viktor Orban: UE are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina

"Este nevoie de o nouă strategie care ar trebui să se concentreze pe discuţiile de pace şi pe elaborarea unei propuneri de pace bune ... în loc să câştige războiul", a declarat Orban într-un discurs în România, potrivit Reuters.

Naţionalistul Orban, reales pentru al patrulea mandat consecutiv în aprilie, a reiterat că Ungaria va rămâne în afara războiului din Ucraina vecină.

Orban a mai spus anterior că Ungaria nu este de asemenea dispusă să susţină embargouri din partea UE sau limitări ale importurilor de gaze ruseşti, deoarece acest lucru i-ar submina economia.

El a spus în discursul său că strategia occidentală a fost construită pe patru piloni: primul că Ucraina poate câştiga un război împotriva Rusiei cu armele NATO, că sancţiunile ar slăbi Rusia şi i-ar destabiliza conducerea, că sancţiunile ar afecta Rusia mai mult decât Europa şi că lumea s-ar alinia în sprijinul Europei.

Orban a declarat că această strategie a eşuat, deoarece guvernele din Europa se prăbuşesc "ca piesele de domino", preţurile la energie au crescut vertiginos şi este nevoie acum de o nouă strategie.

"Stăm într-o maşină care are toate cele patru cauciucuri găurite; este absolut clar că războiul nu poate fi câştigat în acest fel", le-a spus Orban susţinătorilor săi.

El a spus că Ucraina nu va câştiga niciodată războiul în acest fel "pur şi simplu pentru că armata rusă are o dominaţie asimetrică".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici