Ungaria va construi, începând din 2018, două noi reactoare ruse la centrala nucleară de la Paks

Ungaria va începe, în anul 2018, lucrările pentru construirea a două noi reactoare ruse la centrala nucleară de la Paks, anunţă un oficial guvernamental, citat de AFP.

359 afișări
Imaginea articolului Ungaria va construi, începând din 2018, două noi reactoare ruse la centrala nucleară de la Paks

Ungaria va construi, începând din 2018, două noi reactoare ruse la centrala nucleară de la Paks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucrările vor demara în anul 2018, conform acordurilor semnate", a anunţat comisarul guvernamental responsabil de acest proiect, Attila Aszodi.

Ungaria şi Rusia au semnat pe 14 ianuarie 2014 un acord de cooperare care prevede construirea a două noi reactoare nucleare cu puterea de 1.200 MW, care vor dubla capacităţile de producţie la unica centrală atomo-electrică a ţării, situată la Paks, la 100 de kilometri de Budapesta.

În virtutea acordului, Rusia va împrumuta Ungariei până la zece miliarde de euro, adică 80% din costul lucrărilor.

"Partea rusă ne-a asigurat că există resurse financiare disponibile", a subliniat Aszodi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici