Uniunea Europeană a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului sirian

Miniştrii Afacerilor Externe din cadrul Uniunii Europene au adoptat luni un nou set de sancţiuni împotriva regimului sirian, a anunţat un comunicat al UE.

224 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului sirian

Uniunea Europeană a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost adoptate sancţiuni împotriva regimului sirian", a precizat acest comunicat. Conform unor diplomaţi, UE a decis să blocheze activele a două întreprinderi şi a trei persoane considerate surse de finanţare a regimului lui Bashar al-Assad.

Persoanele sancţionate vor primi de asemenea interdicţie de viză pentru spaţiul UE. Numele acestor persoane vor fi publicate ulterior în Jurnalul Oficial al UE.

La ultima lor reuniune, în aprilie, miniştrii au decis să interzică exporturile de produse de lux spre Siria, o măsură simbolică ce viza stilul de viaţă al cuplului Assad.

În prezent, 126 de persoane şi 41 de societăţi sunt vizate de sancţiunile europene. Acestea vizează în special Banca Centrală, comerţul cu metale preţioase şi transporturile aeriene de mărfuri.

Un embargo petrolier şi un embargo asupra armelor şi materialelor ce pot fi folosite la represiune completează paleta de sancţiuni decise de Uniunea Europeană împotriva regimului sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici